Den ponchoen bare MÅ jeg ha..:)

I dag var jeg var så heldig at jeg fikk være med til Dale fabrikker sammen med MollyMe (Lindås), og Tekstilstova (Austrheim). Dale garn viste frem flere nyheter innen strikk. Jeg er en ivrig strikker så dette var veldig kjekt! Utrolig mye fint som ble presentert, her er noen bilder av strikke plagg, du finner garn og oppskrift hos MollyMe og Tekstilstova!

Den herlige ponchoen er strikket i mohair. Den bare MÅ jeg strikke, den er nydelig!!

Til baby var det et nytt hefte med hentesett. Det blå settet er super søt! Ta turen innom MollyMe og Tekstilstova for å bli inspirert:) Her i bloggen er det bare ett lite utvalg….:)

#strikk #dalegarn #mohair #fashion #baby #DIY

Hipp Hurra for meg!!

Før Facebook ble oppfunnet var det kjedelig å ha bursdag. Det var ikke mange som gratulerte med dagen, de fleste husket det knapt. Men no holder Fb perfekt orden i bursdags kalenderen så vi umulig kan glemme en eneste bursdag. Helt supert, for jeg glemmer nesten at jeg selv har bursdag:) Tusen tusen takk til alle som har gratulert meg på Facebook, det er kjempekoselig og jeg blir så glad!

Jeg hadde ikke tenkt å feire bursdagen i går, men ble invitert med ut å spise og en tur på kino. Det var veldig kjekt, god mat og en aldeles nydelig film, Boktyven, den anbefaler jeg på det sterkeste!

På Egon med mamma, pappa og Aina. Grei nok restaurant med god mat, selv om det ikke var helt varm. De kunne nok også hatt bruk for et kunde service kurs der også….:) ja ja, vi ble no mett!

Jeg var en tur på byn kvelden før også. Pizza og vin hos Eirik med kompiser før vi tok bussen til byn! På veien klarte jeg å “trakke-over” og forstuet foten ganske bra… Sinnsykt vondt gjorde det! Elendige livsfarlige ujevne asfalt kanter og mørkt, ikke noen god kombinasjon…(og sikkert ikke vin heller….:). Men på byn skulle vi, en forstuet ankel ble fort glemt! I hvertfall til neste dag da jeg var blitt gul og blå og dobbel så stor i ankelen… uffda.. men det var bare å bite tenna sammen, skulle jo på restaurant og kino! Haltet meg rundt byn og da jeg kom hjem om kvelden var om mulig ankelen enda større! Hell i uhell så skjedde dette i samme fot som legen mente jeg hadde slitasje gikt i kneet eller hva det no var (røntgen viste ikke noe galt..). Hadde det skjedd i andre foten hadde jeg måtte halte litt på ene foten og mye på den andre, og da hadde det sikkert ikke sett særlig smart ut!

I dag ser jeg at hevelsen har gått lit tilbake så regner med at dette er bra om noen dager. Jeg har også hevet innpå litt Voltaren etter gode anbefalinger fra Marit som nektet å tro at jeg hadde slitasje gikt…(takk Marit, satte pris på den, følte meg mye yngre med en gang:) Voltaren har hjulpet litt, så får hive innpå noen dager til å se hvordan det går med både kne og ankel!

Tar med ett bilde av min vakre ankel, om du er av den sarte sorten så bør du kanskje snu deg vekk nå:) Gjerne ikke akkurat det man bør dele på nett, men det får våge seg, jeg klarer ikke la vær…:)

Ha en fortsatt herlig kveld!

My lovely Buick…:)

If anyone was wondering why I am not back in Minnesota yet, this might give you the answer.. 🙂 I’ll stop by sometime in June to pick it up, Nancy and Wayne, just leave it right there:) 🙂

Rask og sunn hverdags middag!

Å lage sunn middag hver dag er faktisk veldig enkelt. Det er litt som å sette sammen plagg til antrekk, litt det samme hver dag men med små justeringer! Når jeg handler kjøper jeg masse forskjellige grønnsaker. De viktigste er gulrøtter, kålrot, løk, hvitløk, spiss paprika og tomat. Disse går igjen i mange av rettene mine. I dag laget jeg hot kyllingsuppe og i morgen blir det bakte grønnsaker og laks! For noen dager siden hadde jeg selv komponert mexsikansk gryte med mange av de samme grønnsakene men med en litt annen vri!

Jeg tar utgangspunkt i grønnsakene når jeg lager middag, da er jeg sikker på at den blir kalorifattig, mettenes og nydelig! Og så kan jeg lage det samme flere ganger i uken, det er ikke nødvendig å tenke nytt hver dag. Vi går vel alle med den samme buksen to dager på rad, så hvorfor ikke spise den samme gode maten to dager på rad?:)

Her er oppskrift på min herlige hot kylling suppe:

Stek kylling, tilsett løk, hvitløk og paprika. Surr noen minutter. Tilsett det du liker av grønsaker (jeg brukte kålrot, gulrot, brokkoli og litt bønner). Surr litt til før du tilsetter kylling krydder fra Santa Maria. Bruk rikelig. Jeg har også i salt, pepper og chillikrydder. Da blir den ekstra hot! Tilsett tomat. Hell på vann så det dekker såvidt. La det koke til grønnsakene er møre. Ha i hakket spinat og en rømmeklatt, gjerne ekstra lettrømme om du er opptatt av kalorier som meg. Sunn og god suppe som jeg gjerne spiser flere dager på rad.:)

Styling Coach!

Er du en av dem som kjøper nye klær uten å tenke så mye over om de passer sammen med det du alt har i skapet? Handler du mye klær på tilbud som du bare er halveis fornøyd med? Har du klær i skapet ditt som du aldri bruker fordi de ikke passer til noe?

Denne beskrivelsen passer til de fleste av oss. Min tante Anette D. Stene bestemte seg for å gjøre noe med dette og utdannet seg til Styling Coach. I samarbeid med MollyMe på Lindås inviterte hun til styling kveld! Ved hjelp av bare 11 plagg viste hun hvordan vi kunne sette sammen over 30 antrekk. De frem møtte fikk også mange gode tips og råd til hvordan de skal handle klær, samt hva en skal gjøre med overfylte garderobe skap!

Flotte Sue som jobber på MollyMe, var modell og viste frem flere antrekk ved hjelp av bare få plagg som Anette hadde funnet frem. Her er litt bilder fra en lærerik og kjekk kveld:

 

 

 

Oldemor Inga!

Da det ble ryddet ut av huset til farmor og farfar for mange år siden dukket dette bildet opp, bortgjemt, nedstøvet og med knust glass. Jeg følte for å ta vare på det og har hatt det med meg siden. Det ble bortgjemt hos meg også, glasset var jo knust og det hang biter igjen. Det ble lettere å stue det unna og tenke at dette skulle jeg ordne “en annen gang”.

Den andre gangen er nok ikke helt komt, men jeg har tatt det frem, fjernet knuste glass biter, og håper at jeg kan få ordnet nytt glass i nær fremtid. Jeg minnes at jeg spurte farmor og farfar om hvem som var på bildet, og jeg er ganske sikker på at de sa at det er min oldemor Inga Viskedal Holsen og hennes foreldre. Men jeg er ikke helt sikker… Kanskje noen der ute i Holsen slekten min vet noe mer? Det hadde vært utrolig kjekt å vite sikkert. Og kanskje fått vite navnet på de to eldste som muligens er mine tipp oldeforeldre. Jeg skulle også likt å vite litt om bakgrunnen for at dette bildet ble tatt og hvilket år. 

Når står bildet utstilt i gangen min. Jeg synes det er ett flott bilde som fortjener å bli vist frem. Og det fortjener nytt glass snart…:)

Gi meg en lyd om du vet noe om personene på bildet:)

Snart OL… da trenger du denne!

Det er nedtelling til vinter OL. Jeg registrerer det sånn såvidt, men vet at når det først er i gang, så kommer jeg til å følge med! Og når de norske går for gull og det blir nasjonalsang på toppen av pallen, da kommer patrioten frem i meg… Da skal jeg ta på meg min tøffe Norge flagg lue og synge med!

Finn frem patrioten i deg og strikk noen luer, det blir sikkert flere som vil ha, og da står du klar og deler ut. Disse er super enkle og strikkes på veldig kort tid, du klarer flere på en kveld!

Jeg har brukt dobbelt garn av Viking sportsragg. Garn og oppskrift får du hos MollyMe på Lindås! Gratis oppskrift ved kjøp av garn! Lykke til!

 

UFFDA..!

When I bought the store Nordic Galleri in Fergus Falls, Minnesota, I found all kind of stuff with the expression “Uffda” on. It was on mugs, t-shirts, towels, trays and more. I thought it was funny, we do use the expression Uffda all the time in Norway, but I had never thought about it as something special.

Since then I have been thinking that I should knit hats with Uffda on. And today I finally got it done. Let me know if you like them, I am planning to make more in a variety of colores. They will be available for purchase at Nordic Galleri:).

Her is what Wikipedia says about Uffda:

“Uff da (sometimes also spelled huffda, uff-da, uffda, uff-dah, oofda, ufda, ufdah, oofta, uf daa, or ufta) is an expression of Norwegian origin adopted by Scandinavian-Americans in the 19th century. It is an exclamation that is relatively common in the Upper Midwestern states of the United States.

Uff da is often used in the Pacific Northwest and Upper Midwest as a term for sensory overload. It can be used as an expression of surprise, astonishment, exhaustion, relief and sometimes dismay. For many, Uff da is an all-purpose expression with a variety of nuances, and covering a variety of situations. The expression has lost its original connotation, and it is increasingly difficult to specify what it means now in America. Within Scandinavian-American culture, Uff da frequently translates into: I am overwhelmed. It has become a mark of Scandinavian roots, particularly for people from Iowa, North Dakota, South Dakota, Wisconsin, northern Illinois, Minnesota, and Upper Peninsula of Michigan.Uff da can often be used as an alternative for many common day swear words.

In Norwegian, uff or huff is an interjection used when something is unpleasant, uncomfortable, hurtful, annoying, sad, or irritating.Uff da is most often used as a response when hearing something lamentable (but not too serious), and could often be translated as Oh, I’m sorry to hear that.”

:)

 

 

Pizzabunn av blomkål!

Det er kjempegøy å prøve nye oppskrifter, spesielt de som er litt anerledes. En av mine amerikanske facebook venner la ut denne oppskriften for litt siden, og jeg fikk lyst til å teste. Jeg har ikke brukt samme ost som henne (mandel ost eller mozzarella), men vanlig gulost fra Synnøve! Og som fyll/topping kan man jo bruke hva man vil!:) Hele poenget med denne pizzabunnen er at det skal være ett sunnere alternativ, så noe sunt på toppen som paprika, tomat, løk, sopp, squash og kylling passer veldig bra! 

 

Slik lager du bunnen:

Kutt opp blomkål i passe biter. Ha dem i en pose sammen med ca. 2 ts oliven olje, salt og pepper eller annet godt krydder. Rist posen godt. Fordel utover bakebrett og stek i ovnen på ca 210 grader i 20 min. Avkjøl noe. Bruk ca 2-3 dl blomkål til bunnen. Blomkålen kuttes i grove biter (blender eller annen mixer) sammen med ett egg og ca 50 gram revet ost (kan sikkert bruke mer ost om den ikke er så fet).

Original oppskriften sier at bunnen skal bres utover en stenplate, men det har ikke jeg, brukte en pai bunn og det funket helt fint!

Stek bunnen i ovnen på samme varme i 12 minutter. Fordel fyll og ca 50 gram ost, tilbake i ovnen til osten har smeltet! Veldig anerledes men super godt!! 

Jeg stekte tomat, løk, hvitløk og paprika sammen med godt krydder og brukte som fyll. Det ble godt, men tror jeg tilsetter kylling eller noe annet kjøtt neste gang!

Med en god salat til er dette en passe middag for to personer. Enjoy!

#mat #kosthold #grønnsaker #sunn

Patellofemoral artrose…? WHAT?

Var til legen i dag, var lei av kneet mitt som ikke har vært helt seg selv de siste månedene! Jeg har så lyst å fortsette med jogging, men det virker ikke som om kneet mitt er særlig enig i det. Det går fint å gå tur men jogging funker ikke.

Legen var grei han, spurte de vanlige spørsmålene og trykket og klemte på kneet. Han var ganske sikker på at det ikke var menisk skade og det er jo felott :)! Men så printet han ut noen ark til meg. På det første arket stod det om patellofemoral artrose. Oversatt til forståelig språk er dette slitasjegikt. Ja det hørtes jo fint ut, er ikke det slikt oldinger får? Jeg følte meg ganske gammel men leste videret. Der stod det at slitasjegikt kommer med alderen, og hos personer over 40 år er dette en stadig mer vanlig tilstand…Felott….! Videre stod det av vektreduksjon vil minske belastningen på leddet og dermed forsinke sykdomsprossesen og vanligvis også lindre smertene…

Ja der hadde vi det, der var resultatet av mine to år med overspising (erstattet røyk med mat) og vektøkning! Så kom han med flere ark printet ut fra legehandboka.no. Alle arkene har flotte illustrasjons bilder og det hadde også dette. Jeg har ikke orginal bildet, men det var ganske likt dette her:

Ja ja, denne damen måtte vel til for å illustrere overskriften kneleddsslitasje. Og her stod det at hver tredje person over 65 har slitasjeforandringer i kneleddene, artrose. Behandlingen er vektreduksjon, fysisk aktivitet, smertestillende medisiner og uttaksvis operasjon. Hm..

Der var vekt temaet igjen. Og fysisk akivitet. Jogging er ikke noe alternativ, her er det sykling og svømming som anbefales. Og stokk…for å redusere vektbelastningen på den aktuelle siden! Dobbelt FELOTT!

Men jeg kan ikke klage, her er det bare å tørke støv av sykkelen og få tak i staver (stokk bli IKKE aktuelt..) Jeg vet jo ikke helt sikkert  hva det er enda, må en tur på Curato å ta røntgen først! Og så lenge jeg ikke må amputere eller avlives, så regner jeg med at dette skal gå helt fint! 🙂 Forresten noen som har noen staver de ikke bruker…?