Norsk Høstfest Minot North Dakota

We have arrived.  Getting ready for our eleventh time as exhibitors at Norsk Høstfest in Minot, North Dakota. 

The booth is almost ready, we have checked in at our best hotel ever and we have attended the Governors reception. Tomorrow at nine the door’s will open and we will be ready for the crowd.

 

Getting ready, what a mess..


The Hyatt House, our home the next days.

Nord og Sør

USA turen vår er godt i gang. Vi tok fly til Atlanta denne gangen. Mye fordi jeg alltid har hatt lyst til å oppleve sørstatene, men også for å få noen dager med sol og varme før vi skal videre nordover til Norsk Høstfest i Minot.

Vi kjørte til Myrtle Beach i Sør Carolina. Der ble vi i tre dager før vi dro sørover mot Charleston og Boone plantation. 

Alle som vokste opp på 80-tallet husker nok den storslåtte serien Nord og Sør. Det gjør i alle fall jeg. Det var nok pga den serien at jeg først ble begeistret for sør statene med all sin historie om slavehandel og borgerkrig, og ikke minst damene med de flotte kjolene og de elegante gentlemen. Det hele virket sagnomsus og romantisk. 

De senere år har jeg lest meg gjennom en del Nicolas Sparks romaner og sett flere filmer. Handlingen i alle disse filmene er stortsett lagt til sørstatene.  Stedsnavn som Cold Mountain, Outer Banks,  Charlotte,  Charleston og Savannah er for meg synonymt med romantikk og drama.

Vi fikk ikke tid å besøke alle stedene, men jeg er veldig glad for at vi fikk med oss Boone plantasjen der Nord og Sør ble filmet. Fantastisk opplevelse,  det var som å tre inn i filmen. Jeg forventet nesten å se Orry komme ridende nedover alleen av eiketrær.

Siden jeg var så “smart” å melde meg på halv maraton i mars 2016,  måtte jogge skoene være med i bagasjen.  Det nytter ikke å ligge helt på latsiden selv om det er ferie.. Men så er det jo ganske kult å kunne jogge på en endeløs strand. Og å kunne hoppe i havet etterpå.

Nå er vi tilbake i Atlanta og skal videre til Minneapolis i morgen.  Der henter vi Buicken min og kjører innom Fergus Falls på vei mot Norsk Høstfest i Minot, nord Dakota.  Blir veldig kjekt å treffe igjen mange kjente de neste to ukene, gleder meg.

 


Lang flytur? Ta med garn og hekle noen pannebånd.  Fikk også strikket noen pulsvanter på maskinen før jeg dro. De ble montert på hotell rommet. Må jo jobbe litt i ferien og.


Aina jobber med en Romerike bunad som skal leveres til en kunde i Minnesota. Også en busserull må bli ferdig… Var det ferie vi var på?

Tøft å jogge på sand i nærmere tredve grader. God med en dukkert etterpå.

 
Fint i Savannah. Godt med frozen yoghurt i varmen. 


Boone plantasjen 

 

Atlanta next.

På vei til Atlanta. Leie bil og kjøre til Nord- og Sør Carolina.  Har alltid hatt lyst til å besøke de statene. Gleder meg😊

Te-hytte romantikk

Selv om jeg helst skulle ha sittet på rompa og strikket hele dagen, så må jeg ut å lufte vettet litt. Også har jeg jo tross alt meldt meg på halv maraton, så da må jeg jo nesten trene litt. Det ble en jogge tur i går. I dag ble det en fjell tur. Jeg er ikke så lei av fjell lengre, det har heldigvis gått over. Jeg måtte nok bare få kvalme og sliten kropp litt på avstand, for no klarer jeg endelig å se tilbake på sommerens strabaser med glede.

På akademiet hang det en lapp med turforslag til Te-hytta. Jeg ble selvsagt nysgjerrig og leste historien om norsk-amerikaneren Irgens-Larsen som fikk bygget en “te-hytte” til kona si. Rundt 1960 kjøpte han hyttetomt på plassen Neset ved Totak. Der samlet han flere gamle tømmerhus og bygde tennisbane.

Irgens-Larsen og kona var mye i Rauland hvor de kom med båtfly. Kona likte så godt å gå opp den bratte og frodige lia til Vidsynsetra. På et utsiktpunkt på toppen av bjørkebeltet lot Irgens-Larsen bygge en steinhytte til sin kone, hvor hun kunne koke seg en kopp te når hun var på sine turer.

Skikkelig romantisk, tenk en mann som gjorde noe slikt for kona si! Sukk sier no bare jeg og konstanterer at dette må bli med på listen over ønskede kvaliteter i kontakt annonsen min. Jeg drikker mye te og liker veldig godt å gå på fjelltur, så da synes jeg nesten at jeg hadde fortjent en te-hytte og! Hvor finner man en slik mann da? 🙂

Ja ja, jeg får vel gå tilbake til virkeligheten og fortsette med litt kvelds striking, jeg holder på med å lage prøvelapper med forskjellige teknikker! Kjekt det:)