Between coasts exibition.

We visited the Otter Tail County Historical Society in Fergus Falls this morning. They have an exhibition about western Norwegians in the USA: about leaving home and finding another between deep fjords and skyscrapers.

If you are in Fergus Falls this summer, you must stop in and see the exhibition, it is really great. I loved all the stories about how they left Norway in search of the American dream, but also the stories from second and third generation Norwegians. Brings out laughter and tears!

Svett trenings økt ved Central Lakes Trail!

Over tredve grader i skyggen stopper ikke oss når vi har bestemt oss for å trene… Jogging og rollerblading, perfekt kombinasjon!! Men svetten randt og vannflasken ble tom på null komma null… Det var veldig deilig med en dukkert etterpå!!

Central Lakes Trail starter ved Fergus Falls og strekker seg mange mil sørover mot Minneapolis. Det er et gammalt jernbane spor som er asfaltert. Fantastisk flott til sykling, jogging og rollerblading. Om vinteren er det snowmobilene som tar over!

Mine 20 år gammle rollerblades funker fint enda!!

 

Nordic Galleri – a hidden gem!

Thought I should share some pictures from my lovely store Nordic Galleri in Fergus Falls, Minnesota. My store is a unique gift/souvenir shop located in the heart of Otter Tail county. In the store you will find lots of souvenirs like trolls, flags, signs, mugs and trays. We also carrie goat cheese and chocolate from Norway. A big part of the store is bridal registry. Brides love to come to our store and look at our pretty china. There has been an increasing interest in our special china called Wik and Walsøe from Norway. The last year we have had several brides registered for Wik and Walsøe. Since we are the only store in USA at the time that sells Wik and Walsøe, they really get a china that not everybody else has! And for our Norwegian visitors, we do have American made souvenires and gifts, or melkesjokolade for you to survive your trip thru USA! 🙂

If you are in the area or driving past on I-94, make sure you stop in and visit. We are located at Lincoln Ave.. Follow the Norwegian flag..:)

Cant have a Scandinavian gift store without trolls!!

Royal pewter from Norway!

And of course, we do have viking helmets!!

The beautiful melamine trays and china mugs from Ashdene.

The beautiful motives from Carl Larssons pictures!

The pretty Beach collection from USA!

Plain but beautiful Sophie Conran for Portmeirion dishes.

Our lovely Wik and Walsøe china!

 

St. Hans i USA!

Har det så travelt at jeg blir liggende helt på etterskudd med bloggen…. men det får bare være, jeg skriver om St. Hans i dag jeg..!! I USA har de ikke samme tradisjoner som vi har med felles bålbrenning til langt på natt. De har ikke like lange lyse sommer netter som vi. Vi ble invitert på kjempe koselig middag hjemme hos Anne og Sean. Vi fikk servert god mat og drikke, og jammen ble det ikke litt bålbrenning også!! Veldig kjekt!! Kan ikke si at jeg savnet svidde pølser og vinterjakka, her var det varmt og fint og måneskinn!!

Noen bilder fra kvelden:

Sister City Nordhordland and Fergus Falls

Det har vært noen hektiske dager etter at jeg kom til USA på torsdag. Har ikke hatt tid til å blogge før no.

Turen over dammen gikk greit, var litt styr med å skifte flyplass i New York, er glad jeg slipper det på hjemturen..

Fredag var jeg tilbake i butikken min en liten tur (bilder kommer senere). Kjekt å være tilbake! Men det ble ikke mye tid før vi måtte avgårde til Vestlands Stevne som ble arrangert her i byen. Jeg og Sean Taylor var blitt forespurt om å snakke litt om vennskaps by avtalen mellom Fergus Falls og Nordhordland. Sean er formann i Fergus Falls Sister City komitèen, og jeg er medlem.

Noen bilder fra fremføringen.

 

 

Jeg fikk overlevert en fin Centeniel medalje av Warren Eidsness som er president i Norhordlands lag i USA. De feiret 100 års jubileum.

 

 

Litt bytting av pc underveis…

 

 

Jeg snakket litt om Nordhordland og om hvordan jeg endte opp som eier av butikk i Fergus Falls.

 

 

Sean informerte om vennskaps by avtalen og hvordan den oppstod.

 

Ferdig!

 

USA here I come!!

I morgen tidlig er det avgang til USA igjen. Har vært hjemme en stund no, så skal bli kjekt å komme bort å se hvordan det går med butikken og mine flotte ansatte som tar seg av alt!!

Det blir bare en kort tur, er hjemme igjen neste søndag!! Det kommer til å bli travelt, fredag er det rett på Vestlands stevne som arrangeres i Fergus Falls. Der skal jeg ha en fremføring sammen med Sean fra Vennskapsby komiteèn. Nordhordland er jo vennskapsby med Fergus Falls, så da er vi invitert til å komme å snakke litt om dette, og jeg skal fortelle om hvordan jeg endte opp som butikk eier i Fergus Falls! Blir spennende, rekker ikke skrive så mye mer om det nå, men det kommer rapporter senere!!

Nå er det snart avslutnings fest for datteren min som er ferdig med ungdomsskolen!! Vemodig, trist og veldig kjekt!! Tiden har gått utrolig fort, synes ikke det er lenge siden jeg fulgte henne til skolestart for 10 år siden!!

 

Her er Central Lakes Trail ved Fergus Falls. Gleder meg til en joggetur der igjen!

Deilig bomullstrikk til babyen!

Det er nesten som jeg får lyst på baby….. men bare nesten!! Er så utrolig mye fint å strikke til de søte små! Her er noen bilder av garnet Lerke og noen nydelige strikke plagg forslag. Oppskrift og garn får du hos MollyMe på Lindås. 🙂

 

Love Chill Norway <3

Har sjekket kolleksjonen av klær fra Chill Norway hos MollyMe på Lindås! Mye fint på hengeren, ikke alt som passer min litt runde figur… ja ja.. får fortsette joggingen og fjellturene så ordner det seg vel etterhvert 🙂 Stresser ikke, men det var disse tre dongri buksene som SKAL passe før sommeren er over… !!! 🙂

Kuul orange kjole med dødnings hoder!!

Hva slags dyr er dette egentlig..? Vannbøffel kanskje…

Elsker denne poncho genseren!! Bare en igjen, så løp å kjøp før jeg gjør det..!! 🙂

Søt blå kjole!!

Sunn snacks!

Det er så mange som er flink til å blogge om sunn mat. Synes det er veldig motiverende. Etter dagens joggetur måtte vi prøve noe sunt til kvelds.

Vel, sunt og sunt… er vel litt mye sukker i vanilje youghurt… og sjokolade..? Ja ja, den er no mørk…:) kiwi og banan er no bra sunt..!

 

Godt var det iallefall! Banan med kaneldryss var skikkelig godt, og youghurt som dipp funker veldig bra!

 

Veldig kjekt Nordic Galleri Homeparty hos Sue i går!!

Det ble tid til både demonstrasjon og smaksprøving på party i går! Vil du vite mer om produktene kan du se her: www.mollyme.no.

 

Vi tester eple kutter, avocado kutter og avocado scoop!

Alt funket supert!! Så enkelt det ble å dele opp en avocado!! Men hvor ble det av eple bitene….?

Lefse tortillas som har vært en tur i ovnen. Sprø og krisp, kan brukes som spiselig taco skål!!

Søtt rosa porselen sett! Aritge mini rivjern til ost, ingefær, hvitløk og muskatnøtt. Oppvask børster med beholder til zalo!

Nydelig dekket bord!

Scandinavian almond cake og popovers!

Vertinne gaven til Sue!

Tusen takk til alle som kom på party og tusen takk til Sue som inviterte!!