DIY – nydelig sommer kjole til baby!

Stoffet til denne kjolen er en rest jeg fant i en av mine mange rotebokser med mye rart i…:)

Veldig enkel å lage, her er noen bilder og forklaring, mønster og garn får du hos MollyMe på Lindås! De har også noe stoff som kan brukes..:)

Har du en stoff bit så ta den med til butikken og finn ett garn som passer!

Kjolen hekles i fire deler.

Forstykke, to bakstykker og heklekant nederst på kjolen.

Klipp stoffet i passe lengde og bredde, sikksakk rundt kantene!

Jeg sydde to sømmer øverst til rynkekant. Fest heklekanten med nåler og sy på med maskin.

Toppen monteres og nåles på kjolen før maskin søm.

Og vips, en nyydelig sommerkjole er ferdig!! Ble den ikke fin?

Henger til utstilling hos MollyMe sammen med den blå!

Disse var så morro å lage at jeg må lage en rosa også!! Følg med, flere bilder kommer… 🙂

 

En perle av en butikk!

Lindås senter har en super kuul butikk, litt bortgjemt, men du finner den om du går inn på torget:) Den heter MollyMe og eies av min søster Aina!! Jeg har tatt meg en tur innom i dag, tenkte jeg skulle hekle/sy en søt liten baby kjole til (bilde kommer)!! Her er noen bilder fra den flotte butikken som fører kjente norske merker som Chill Norway, Line of Oslo og Nora Norway for å nevne noen. Hjemmesiden heter www.mollyme.no

 

Et lite utvalg fra Nordic Galleri Norge sin salgs utstilling hos MollyMe! Søt mini rivjern og mini visp 🙂

Her er plassen å komme om du har strikke dilla som meg!!! Masse flott garn og oppskrifter!

Å lage seg en ny topp på null komma null..!

Har hatt lyst til å lage noe annet en luer og pulsvanter på strikke maskinen. Ble inspirert av den kuule sølvtoppen jeg prøvde hos MollyMe, og tenkte at noe slikt kunne jeg strikke selv! Men har ikke så mye bomulls garn liggende, det var kun lilla jeg hadde nok av. Men jeg liker lilla jeg, så da var det bare å sette igang! Ble ganske fornøyd med resultatet, men litt dårlige bilder av meg med toppen fordi jeg måtte ta dem selv. Home alone i dag…!

Med litt finjusteringer så kan dette være en topp jeg kan lage flere av og selge, hva synes du? Kunne vært kuul i svart, rosa eller hvit!!

Ikke kyss froskene….

Har en del kilo som må vekk, nekter å kjøpe nye bukser når jeg har tre flotte dongeri bukser som nesten passer…. derfor gir jeg alt med fjell turer og jogging, jeg SKAL inn i de buksene før sommeren er over!!! Og så SKAL jeg klare Knarvik milen og Bjørnvest marsjen i år..! He he, no har jeg sagt det så da må det gjennomføres også!

Her er noen bilder fra dagens tur, tok likegodt en to-fjells tur for å skikkelig overdrive…!! Gladihaug og Krossane!

Og Sissel, jeg tok en solo, vi går i lag neste gang!! :):)

Og til den som har “glemt” en støvel; den står der enda…:) Eller tok Heksa deg? 🙂

 

SOMMER DIGG!! :)

Når en våkner til en slik nydelig dag er det bare en ting å gjøre..!! Finne frem bord og stoler og dille litt utenfor med duk og pynt. Og selvsagt spise ute på terassen for første gang i år! 🙂 Herlig!

Ingenting er vel bedre på en varm sommer dag enn en deilig hjemmelaget kylling salat med Holiday dip mix dressing og gulrøtter! Yummi middag!!

Jeg har kuttet ut Pepsi Max og prøver å drikke minst mulig brus, men måtte finne ett alternativ. Blir jo ganske lei av å bare drikke vann, det blir kjedelig i lengden. I USA pleier jeg å kjøpe en sprudlende skogsbær soda, og siden den er knall god og ikke finnes her i Norge,  ble det sprudle vann fra Rema og Fun light wild berries. Sprudlende godt!! Og sikker myye sunnere en cola og pepsi..:) Må prøves!

Bordpynten er en gammel tre planke som jeg fant i fjæresteinene i Masfjorden for to uker siden. Den bare lå der å duppet og ba om å bli plukket opp… Jeg kjente kreativiteten boblet, denne kunne jeg sikkert bruke til noe! Det tok evigheter før den tørket…Synes det ble bra med noen lys lykter, og skjell som også ble plukket samme sted! 🙂 Håper på ny solskinns dag i morgen, da får jeg finne ett fjell å erobre..!

 

MollyMe Fashion Street!

Tok meg en tur til min søsters butikk MollyMe på Lindås i dag!! Der har hun kjempe mye fint av klær og tilbehør. Søsteren min heter Aina og hun er kjempeflink. Hun syr bunader til Nordhordland, Sogn og Hardanger, samtidig som hun driver mote butikk og selger garn!! Og inni mellom alt dette får hun tid til å være med på sykkelritt Bergen-Voss til helgen!! Er mektig imponert over henne!! Om du vil vite mer om MollyMe, kan du finne på facebook, akkurat no kan du LIKE og DELE og kansje bli en av de heldige som får en GRATIS goodiebag!!.) Hjemme siden til MollyMe finner du HER!

Her er noen bilder fra dagens tur, jeg måtte selvsagt prøve litt av vårens nyheter:

Kuul sølv strikket topp! Me like..:)

Deilig poncho sjal i herlig rosa farge!! Super til alle mine flyturer over dammen…:)

Gul søt topp! Skriveriet kommer ikke frem på bildet, men det står

LIVE THE LIFE YOU LOVE,  med hvite bokstaver printet! Eller var det

LOVE THE LIFE YOU LIVE? Uansett, begge er helt ok!!

Deilig topp/lang t-shirt med print. Super til sommeren med leggings til.

Lue kan en bruke hele året, kuul strikke lue fra min kolleksjon, LiseK.

Masse flott fra norske Nora Norway, min favoritt smykke designer 🙂

Luene mine kommer i flere farger, kan også bestilles ensfarget!!

Denne nydelige baby kjolen har jeg heklet og sydd som prøve modell. Aina

har mønster, garn og stoff om du vil lage en! 🙂 Den var faktisk ikke vanskelig

og tok ikke lang tid å lage!

Amerikanske Popovers!

Har du noen gang smakt popovers? Jeg har lagt min elsk på disse knall gode “bollene”! Popovers stammer fra engelske Yorkshire pudding. Den amerikanske versjonen er laget litt anerledes og ble døpt popovers fordi de vokser i ovnen og sveller (popper) over kanten på formen!!

De kan nytes til frokost med frukt og krem (veldig amerikansk med krem til frokost….), til ettermiddags kaffe med syltetøy og smør, eller med kjøtt til middag og lunch. Mmm…

For å lage popovers trenger du en popover form. Denne kan du bestille i Norge hos  http://mollyme.no/index.php?do=product&id=71 Norsk oppskrift følger med!! 🙂 Veldig enkel å lage!

 

 

USA “gjengen” i full diskusjon!!

Har besøk av Anne, Sonja og Aina!! USA reise gjengen min, vi har hatt en del flotte turer i lag de siste årene. Anne ble vi kjent med for mange år siden da meg og søster Aina meldte oss på Norsk Høstfest i Minot, North Dakota. Siden har vi hengt i hop på flere turer til Norsk Høstfest. Og de fleste gangene har vi lagt inn noen dager ferie, som oftest til Montana!! No holder Aina og Anne på med finpussingen av programmet til quilte turen de skal på i juni. Men høstens tur til Minot må også diskuteres…:)

Og vi måtte selvsagt spise knall gode amerikanske “popovers” 🙂

Beste fjelltur i verden!! Gladihaug!!

Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært på den toppen sålangt i livet… Men i fjor begynte jeg å ta en annen rute, en rute som jeg trodde var kun forbeholdt de super spreke og ikke generelle slappfisker som meg… jeg trodde det var uoppnåelig å komme seg opp til toppen den veien! Men jeg tok jo helt feil, klart den er brattere enn den vanlige ruten, men den er raskere og ikke så ille etter å ha gått noen ganger..! Faktisk veldig kjekt!! I dag var vi nok litt tidlig ute, for tåke skyene hang enda igjen. På vei ned ble det ganske bra, og solen var helt fremme da jeg kom hjem!! Her er noen bilder knipset fra dagens tur:

BON JOVI!!!

Kjempeflott konsert, ingen tvil om det!! Men er enig med kritikken om at de godt kunne ha spilt flere av de gode gamle sangene! Det er jo de vi “oldiser” husker best… Hadde med min 16 år gamle datter som kunne best de nye sangene… 🙂 Men kanskje bare en invit til å kjøpe nye musikk?? Eller låne av broderen om han klarer å låne vekk noen av hans “hellige” Bon Jovi cd’er…:)

Min bror er jo super fan og storkoste seg!!! Han har tilogmed sunget Bon Jovi på ba tv… sjekk linken!! Han og min søte nevø Adrian er kjempe flinke!!

http://www.ba.no/bilder_video/ba-tv/article6669421.ece

Men for å si det som det er… synes konserten i St.Paul var bedre…. der sang de flere sanger og de virket mye mer opplagt.. som sikkert er naturlig siden det var tidligere i turneen. Også var det jo ikke iskaldt slik som i Bergen.. brr…. også hadde vi sitte plasser!!! Men er kjempe fornøyd med to konserter, var absolutt verdt det!!

Scenen var jo bare kjempe stilig!