The healing power of nature

Reklame | Fjellgeita forlag AS

For 11 år siden sluttet jeg å røyke. Ikke lenge etter viste vekten 110 kilo. Veien ut av negative tanker og dårlig selvbilde, samt kampen mot kiloene, startet med å lese bøker som Wild av Cheryl Strayed, Til Rolf: Tusen fine turer og en trist av Cecilie Skog, A walk in the woods av Bill Bryson, og mange flere. Å lese om andre sine opplevelser, på både godt og vondt, om hvordan naturopplevelser påvirker både psyken og fysikken, fikk meg til å ta egne grep. Jeg begynte med korte turer i Stølsheimen og på Hardangervidda, før jeg dro til USA og gikk 150 dager på Pacific Crest Trail. Kiloene forsvant og jeg oppnådde ekstrem mestringsfølelse. Alt takket være inspirasjon fra andre og et stort spark i baken til meg selv. Nå er naturen blitt et fristed, et sted hvor jeg kan trekke meg tilbake, bare være, hvor ingen dømmer meg og jeg finner indre ro. The healing power of nature, eller naturens helbredende kraft, er begrep jeg har tatt til meg de siste årene.

Etter den lang fotturen i USA ville jeg også inspirere andre og gav ut boken Pacific Crest Trail – 150 dager på fottur i USA. Den er snart klar i engelsk utgave og har fått tittelen 150 days – the true story of how I lost 88 pound and became a mountaingoat on the Pacific Crest Trail. I år har jeg også tatt forfatterskapet et steg videre og skrevet en spenningsroman, Heretter trenger jeg ingen. Boken handler om Maja, som etter å ha forårsaket sine barns død, flykter til et hemmelig skjulested i det barske fjellområdet Stølsheimen på Vestlandet. Her må hun klare seg alene, milevis fra sivilisasjonen, med sorgen og smerten som eneste følgesvenner (les mer på www.fjellgeitaforlag.no)

Å skrive en roman med utgangspunkt i et fjellområde hvor jeg selv begynte min egen reise, har vært givende. Det å skildre naturopplevelsene til Maja, samt kampen for å overleve, er ting jeg lett kan sette meg inn i. Men boken handler også om vold i nære relasjoner, en psykopatdiagnose, illusjoner og hemmeligheter.

De siste årene har det dukket opp flere bøker om natur og psykologi, om hvordan naturen påvirker oss i positiv retning. Jeg tror disse bøkene gjør noe med oss, vi lar oss inspirere og vi finner håp. Det er det jeg ønsker at mine bøker også kan bidra med. For meg handler det om å gi tilbake. Inspirasjon er gull verdt! 

Begge bøkene kan bestilles hos www.fjellgeitaforlag.no eller www.norli.no.

lrm_export_20180724_2232081

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg